torsdag 22 oktober 2009

Kvarg



Kvarg finns alltid i mitt kylskåp, det kan användas till det mesta. Jag gjorde precis glass på kvarg och bär i min mixer, supergott:) Det är ett smidigt mellanmål.


Du kan byta ut lite grukostyoghurt mot hälften kvarg pför att få i dig mer protein, Byta ut fett i pajdeg i mot kvarg, baka bröd med det, göra såser, osv.


Kesella är arlas varomärke för kvarg. Kesella är en typ av färskost som görs av skummjölk.


Näringsvärde per 100g
Energivärde
320 kJ /75 kcal
Protein 13 g
Kolhydrat 3,5 g

Fett 1 g

TIPS: Lidel har en egen kvarg somm är dubbel så stor 500 g och kostar bara 12 kronor:)

Lika bra att köpa hem några att ha i kylen

1 kommentar:

  1. kika förbi. hamnade här när jag letade fter kvargglass tips :)

    SvaraRadera