söndag 21 mars 2010

compartmentsyndrom

jag är precis hemkommen från triggerpunkten. Naprapaten sa att man kan behandla kompartment smärta med pressur.

DÅ undrar jag varför i hela friden har ingen gett mig det alternativet under 2 1/2 års smärta och ooperationer?!??

Jag ska testa. Jag ska göra allt som inte innebär sprutor och operationer.

Visst jag grät när han tryckte. men de kan vara värt den smärtan, det är den smärtan!

Vill testa nu.

4 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag har många gånger haft ont på underbenens framsida, på båda sidor. Det kommer vid löpning - när jag försöker ta i lite extra och springa snabbt. När jag springer med tjejen (i lugnare takt) känns det oftast inte alls.

    Smärtan kommer från muskeln tibialis anterior (den som lyfter foten vid steget) - gör ont längs hela muskelns sträckning från fot upp mot knäet. När jag stannar upp och vilar försvinner obehaget. Idag slog mig tanken att det kan vara compartment jag har. Usch vad segt! Funderar på att gå till idrottsläkare. Eftersom jag tänkt springa en massa lopp i vår och sommar och är en träningsdåre (som du?) känns det jättejobbigt att behöva tänka på sånt här...!

    Hur fick du diagnos? Är det compartment syndrom?

    /Johan

    SvaraRadera
  2. Hej Johan!
    Jag tycker absoulut du ska gå till en läkare. Dock är det väldigt svårt att avgöra om man har compartment eller inte. I mitt fall gjorde vi uteslutande röntgen och såg så allt annat var helt i början. Jag har haft smärtan i 2 och ett halvt år och genomgått operation som inte blev till det bättre så det kan vara långdraget. Nu behöver det ju absolut inte vara så för dig. Gå till en ortopedteknik och kolla om du behöver inlägg de kan hjälpa. DU har säkert riktigt bra skor redan? Själv ska ja ge mig på pressur en triggerpunktsbehandling som en naprapat rekomenderade mig. Allt för att försöka, som sagt en träningsdåre är jag ju också;) MVH CEcilia

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Jag har varit hos idrottsläkare och gjort MR för att utesluta en annan grej (osteokondrit i fotledern, vilket det inte var). Dessutom har jag bra skor + nyfixade inlägg. Upptäckte för 1 vecka sedan (när jag skrev förra kommentaren) att jag får de här compartmentliknande smärtorna vid snabb intervallträning. Men eftersom det funkar bra i andra fall så är det nog bara fel sätt för mig att träna. Ska köra lite längre distanser och ta det lite lugnare tempomässigt istället.

    För att komplicera detta ytterligare är jag faktiskt läkare själv :) Men jag har ingen idrottsmedicinsk specialitet!

    Jag fortsätter följa din blogg med stort intresse - hoppas det går bra för dig!!

    MVH Johan

    SvaraRadera
  4. Hej! Roligt att du är Läkare själv:)
    Jag har varit hos några specialister som jag upplever inte är riktigt intresserade. Letar fortfarande efter att någon ska ta mina problem på lite större allvar.
    För mig är det viktigt eftersom hela mitt liv kretsar runt träning både jobb och fritid.
    Och jag är ju ung fortfarande och vill ha pigga ben:)

    Kul att du följer min blogg, ska bli bättre på uppdatering!

    MVH Cecilia

    SvaraRadera