söndag 1 februari 2015

Gluten och mjölkfria semlor


Jag följde ett recept i från Annika sjöö
blogg.amelia.se/annika-sjoo
som blev kanonbra, fast lite små och inte så smickrande fina som hennes. Hursomhelst var de riktigt goda. Om man gillar kokos. 
Receptet: 
Semlebullarna:
3 ägg
3 msk honung
1 dl garant krämiga kokosmjölk (bästa från Willys:-) eller kokosgrädde tjock!
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma

Mandelmassa:
1 dl garant krämiga kokosmjölk
100 g mandlar utan skal
2 msk honung

Fyllning:
Ca 1 dl garant krämiga kokosmjölk (kall)
1 tsk vaniljarom flytande

Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och sötning poröst i matberedare eller med visp. Vispa i kokosmjölken.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll ner äggblandningen och rör om. Låt svälla i ca 5 min. Forma ca 6 semlebullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. ( ha lite kallt vatten på händerna när du formar dem)
Grädda i ca 18 min.

Blanda alla ingredienserna i fyllningen och mixa i matberedaren. Ställ in i kylen.
Blanda kokosmjölken och vaniljaromen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar