måndag 7 september 2009

Filmjölkslimpa

Det är gott, nyttigt och sidigt att slänga i hop, in med två formar i ugnen och sen får de stå där i cirka 2 timmar.
5 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl grovt rågmjöl
2 dl vete/havrekross (alla kross går bra)
2 dl vetegroddar
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
5 tsk bikarbornat
1 l lättfil
1 1/2 dl sirap
Du behöver två långa brdöformar. 175 grader i ugnen. för att inte brödets yta ska bli mörkt lägg på bakplåtspapper efter cirka 45 minuter. MUMS!::)

Du kan alltid byta ut vetemjölet i mot dinkelmjöl!

Dinkel är urvete som är flertusenårigt, i dag odlas det ekologiskt på Gotland. Det finns många fördelar med att använda dinkel i stället för vetemjöl. Dinkel är rikt på essentiella aminosyror (livsnödvändiga aminosyror)
Förutom det höga proteinhalten är det också rikt på B-vitaminer
som är bra för hud, hår och naglar. Dinkel Ökar immunförsvaret och innehåller fibrer som är bra för tarmen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar